RHCE cursus in 4 dagen

Sinds afgelopen maandag ben ik bezig met de RH300 cursus van RedHat.

Deze cursus zal me voorbereiden voor het examen RH302, als ik dit examen gehaalt heb, zal ik Red Hat Certified Engineer (RHCE) zijn.

De cursus is een snelle cursus van 4 dagen, met uitsluitend een examen. Deze cursus is vooral bedoeld voor Linux beheerders die al veel ervaring hebben in Linux (het liefste RedHat).
Op dit moment heb ik wel veel ervaring met Linux maar niet met RedHat Enterprise Linux. Met deze cursus hoop ik meer kennis op te doen van RedHat Enterprise Linux. Ook is het zo mogelijk om aan te tonen dat ik voldoende kennis heb om een Linux server te beheren.

In de cursus wordt alles in een rap tempo behandeld, van het installeren van een systeem via een kickstart bestand tot de beveiliging van het systeem door middel van iptables, SELinux en TCP Wrappers. Ook worden de verschillende standaard services zoals Apache, DHCP, DNS en email behandeld.

Al met al dus een interresante cursus en ik merk nu al dat ik wel een paar dingen bij heb geleerd. Vooral hoe je dit soort dingen op een RedHat Enterprise Linux server doet.

This entry was posted in linux, prive, werk and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *