OpenStack introductie

Open source is sexy. Dat is helaas nou niet echt direct wat je denk. Als je een beeld moet vormen van open source denk je toch snel aan nerds en echte ICT mannetjes. Gelukkig is dit beeld niet correct. Bijna alle grote bedrijven doen tegenwoordig wel iets in open source. Daarbij moet je denken aan de SUSE, RedHat en Ubuntu. Maar ook grote hardware leveranciers zoals HP, Dell en IBM, leveranciers van netwerk, zoals Juniper en Cisco en zelfs software bedrijven zoals VMware, Citrix en Microsoft.

Al met al gerespecteerde bedrijven, maar waar zijn ze nou mee bezig. Welk open source project is nou zo sexy dat iedereen mee wil doen. Dit project is genaamd OpenStack. Dit is één van de grotere open source producten en hét open source cloud platform. Maar wat is er nou zo bijzonder aan OpenStack en waarom wil iedereen mee doen?
Continue reading

Posted in linux, werk | Leave a comment

PostgreSQL replicatie

Een tijd geleden heb ik een post geschreven over het opzetten van een MySQL server cluster voor master master replicatie. MySQL is één van de databases welke veel gebruikt worden voor het hosten van website. Vooral in combinatie met PHP en Apache.

Een andere database welke ook veel gebruikt wordt is PostgreSQL, ik deze blog wil ik beschrijven hoe je een failover systeem maakt voor PostgreSQL.
Continue reading

Posted in Niet gecategoriseerd | Leave a comment

DNS

Laatst kreeg ik de vraag hoe je een subdomein kunt toevoegen aan een hosting server. Qua vhosts in apache lukte dit wel, maar het DNS stuk was toch wat lastig.

Aan de hand daarvan heb ik besloten om maar eens een stuk te schrijven over DNS, wat is dat nou eigenlijk, waar gebruik je het voor en hoe kun je het instellen.
Continue reading

Posted in informatief, linux | 2 Comments